Koopman info

Koopman pigeons

 ‘Kleine Dirk’,

Tijdens de jaarlijkse feestavond van sportblad De Duif koopt Gerard Koopman een late jonge duivin, een dochter van ‘De Kannibaal’, de 1. Nat. asduif midfond bij Dirk & Louis van Dyck. Hij noemt haar ‘Golden Lady’. “Al een tijdje zocht ik naar een uitzonderlijke duivin voor mijn ‘Gentil ’(Olympiadedoffer ’97) ,” zegt Gerard Koopman.

In 1998 zette ik het koppel voor het eerst op elkaar en het eerste jonge dat eruit kwam werd de NL98-5821416, ofwel de “Kleine Dirk”! Als jonge duif presteerde ‘Kleine Dirk’ al super!. Hij won enkele 1. prijzen en Gerard stuurde zijn resultaten in. Vanzelfsprekend wilde ik enkele jongen van hem kweken voor het vliegseizoen. Hij kreeg een schitterende dochter van de ‘Beatrixdoffer’, super 1. prijs winnaar en nog een zoon van mijn stamkoppel ‘De 48’ x ‘Gouden Duifje’. ‘Beatrixdoffer’ stond toen tegen een dochter van ‘Eric’ x zus ‘Zitter’ . ‘Kleine Dirk’ had in januari 1999 de eitjes van zijn eerste nestje.

‘Aladin’,

Het eerste ei dat ‘Kleine Dirk’ ooit bevruchtte is wonder doffer ‘Aladin’.  Henk en Marijke Vink kwamen op bezoek. Ze zochten nog naar iets speciaals dat hun kweekhok dat laatste zetje naar de absolute top kon geven. Ik had ‘Kleine Dirk’ x dochter ‘Beatrixdoffer’ aan elkaar gekoppeld zodat ik er zelf enkele jongen van kon testen, aldus Gerard, maar ik wilde Henk en Marijke graag verder helpen en adviseerde ze om de eitjes mee te nemen naar Mookhoek.”Hieruit kwam topkweker Aladin.Het eerste jong dat ‘Aladin’ gaf was direct een erg goede vlieger. Het is de 038, in 2001 gekroond tot 1. asduif vitesse en vader van de 11. NPO Creil tegen 22.715 duiven. “Maar in de zomer van 2000 wilden we wat inteelt jongen kweken uit ‘Aladin’,” herinnert Marijke Vink zich. “Daarom koppelden we hem met ‘Last Lady’, een volle zus van ‘Kleine Dirk’ die we ook kochten in 1999. De jongen die we uit deze koppeling kweekten gingen in 2001 direct naar het kweekhok en op die manier hadden we eigenlijk al in 2001, amper twee jaren nadat ‘Aladin’ werd geboren, een kolonie die al voor een groot deel was gebaseerd rondom deze wonderdoffer!”

“Voor mij is ‘Aladin’ de beste kweker ter wereld,” zegt Marijke Vink. Een kleinzoon van ‘Aladin’ x ‘Farah Diba’ is nu één van de topkwekers; kinderen van hem hielpen ons aan de titel 1. provinciaal kampioen dagfond 2009!! Uit een volle broer van ‘Tips’ kweekten we ‘Domela’, winnaar van 1. Mariembourg 4.332 duiven & 4. NPO Chateauroux 8.201 duiven als jaarling en 1. NPO Bourges in 2009 tegen 8.579 duiven. Een kleinzoon van ‘Aladin’ is ‘Jus de Pomme’, 1. Pommeroeul 4.549 duiven en vader van 1. Orleans in 2009 tegen 2.507 duiven … en veel, veel meer kopprijzen wonnen ‘Aladin’ nazaten bij ons … zijn bloedlijnen brengen ons zo veel succes dat ik zonder twijfel durf te stellen dat ik nooit een betere kweker ben tegengekomen!”
Gerard Koopman is ook overtuigd van de kwaliteiten van ‘Aladin’. “In 2005 haalde ik een dochter van ‘Aladin’ terug toen hij was gekoppeld met zijn eigen kleindochter ‘Farah Diba’. I noemde haar ‘Marijke’ en voor mij kweekte ze onder andere ‘Doran’ (1. NPO Orleans 9.670 duiven) en ‘Varella’ (1. Nat. asduif dagfond Eendaagse Fondspiegel 2007). Een kleinkind van ‘Marijke’ won zelfs de 16. prijs in de Sun City Million Dollar Pigeon Race 2010 voor ons! Ook in 2005 kwam ‘Miss Mookhoek’ naar mijn hok, ze komt rechtstreeks uit ‘Tips’ x ‘Geschelpt Kannibaaltje’. Toen zij was gekoppeld met ‘Cassius’ (uit ‘Kleine Dirk’ x ‘Annelies’) kweekte ik uit haar mijn ‘Daydream’, sensationeel winnaar in 2009 van de 1. NPO Ablis 8.519 duiven.

Super kweker ‘Tips ’ 

In de zomer van 2000 werd één der beste kwekers uit het Koppel ‘Aladin’ x ‘Last Lady’ geboren; ‘Tips’. Marijke Vink koppelde hem met een kleindochter van Van Dycks ‘Kannibaal’ (nog meer inteelt dus!!) en ieder jaar vielen er enkele super duiven uit dit koppel; in totaal minstens 11 verschillende 1. prijs winnaars !!!           De beste? Dat is onder meer ‘Reza’, door velen beschouwd als beste midfondduif ooit met 1. prijzen tegen 28.332 duiven, 21.892 duiven en 10.589 duiven. Maar ook ‘Farah Diba’, de 1. Nat. asduif dagfond WHZB 2003 en 1. West Europese Landen Cup fond 2003 komt rechtstreekse uit ‘Tips’.                                                       Zo ook ‘Future’, 1. asduif samenspel 2003, 1. Troyes 2.047 duiven, 5. NPO Troyes 12.056 duiven en 1. prijzen tegen 394 duiven en 336 duiven. In november 2005 verhuisden ‘Tips’ en ‘Geschelpt Kannibaaltje’ naar de kweekhokken van Hans Eyerkamp en Zonen.

Als basis een superkoppel …

Voor de eendaagse fond zijn de kinderen van “Gentil” x “Golden Lady” al jaren de basis op het kweekhok. met tal van Npo overwinnaars, Asduiven en Olympiadeduiven als nakweek!!

Nieuwe injecties …

Voor die superbasis werden door de jaren steeds duiven bijgehaald die iets konden toevoegen. Gerard slaagde bijzonder met; “De Lorris” van Lindelauf, “Shiva” en de “Kleine Engels” van Jos en Jules Engels en “Amira” en “Gameela” van Van Hove- Uytterhoeve. Puur goud is ook “Marijke”, een super die Gerard haalde bij Marijke Vink. Een duif met het stempel “Made by Koopman” als het ware op haar verenkleed. Ze is een dochter van Superkweker “Aladin” (zoon “Kleine Dirk” met zijn eigen kleindochter!!). “Farah Diba” (1e nationale asduif eendaagse fond NPO).

“Marijke” is op enkele jaren tijd moeder van;

“Doran”;      1e nationaal NPO Orleans     9.670

21e nationaal NPO Chantilly 13.000

“Varella”;    1nationale asduif eendaagse fond 2007 Fondspiegel

NL06-1597278 die de 19eprijs wint in de One Millon Euro Race in Shanghai.

Gerard haalde ook met “Miss Mookhoek” een geweldige kweekduivin in huis. Ze is een dochter van het wereldkoppel “Tips” x “Geschelpt Kannibaaltje” en daarmee een volle zuster van

“Farah Diba”:

1e nationale asduif NPO eendaagse fond 2003 en een volle zuster van

“Reza”: met 3 x 1e:

1e Peronne  28.332 d

1e Chantilly 21.892 d.

1e Chantilly 10.589 d.

Miss Mookhoek”  is moeder van “Daydream”;

1e nat. Ablis   8.519 d.

Een superverervende zoon Kleine Dirk is de Wondere Dirk. Deze werd door Anton Ruitenberg bij Gerard Koopman aangekocht. Inmiddels is hij grootvader van meer dan 40 duiven die een 1e prijs winnen van 1.000 tot 23.000 duiven

De lijn van de Kleine Dirk uit Gentil x Golden Lady is hiermee een familie van dominante super verervers en als zodanig uniek in de geschiedenis van onze vaderlandse postduivensport !!

Harry 1e dagfond WHZB 2009

Jan Hooijmans; “In 2006 hield Gerard Koopman een ‘publieke verkoop’. Gans Nederland was enorm onder de indruk van de kweekprestaties van de ‘Kleine Dirk’… en de exploten waarmee zijn nazaten de Nederlandse Dagfond gingen domineren! Ik stuurde mijn toenmalig verzorger er op af, met slechts 1 opdracht… koop een dochter uit de ‘Kleine Dirk’! Toen hij het erf afreed richting verkoop, riep ik hem nog na: ‘Zie dat je niet zonder terugkomt hé!’ En… hij kwam niet zonder… maar bracht het ‘Dirkje’ mee (uit ‘Kleine Dirk’ x ‘Amore’), dat ik meteen tegen de ‘Jonge Bliksem’ koppelde… 2 fenomenale succeslijnen tegen elkaar gekoppeld… ik had er goede moed in dat het zou pakken”!
En of het ‘gepakt heeft’! Nu moeten we persoonlijk wel toegeven… we kregen ondertussen reeds meerdere duiven uit de ‘Kleine Dirk’ te zien… doch zelden een exemplaar die de ‘klasse’ en ‘kwaliteit’ van dit ‘Dirkje benadert! Een ‘bolrond’ duivinnetje, niet groot van stuk… maar een ‘bekketrekker’ eerste klas, met een prachtige kop en vleugel op en aan haar tenger lijfje… maar vooral met spieren die aanvoelen, rillen en trillen!! Spieren waarvoor een ‘specialist’ en ‘spierenkenner’ als wijlen Piet De Weerd beslist door de knieën zou zijn gegaan.   Langs moederszijde komen we met ‘Dirkje’ bij een andere ‘wereldlijn’ terecht, want zij is een rechtstreekse Gerard Koopman uit niemand minder dan de ondertussen wereldberoemde ‘Kleine Dirk’ gekoppeld met ‘Amore’!

Het was altijd al de droom van Gerard om een boerderij te kopen, en deze naar eigen inzicht optimaal te maken voor het houden van duiven. Lang werd in de omgeving van Nieuw Amsterdam gezocht naar zo’n verborgen schat en dan, midden negentiger jaren werd eindelijk het beoogde gevonden. Niet ver van de thuisbasis werd in een negorij, Ermerveen, een kleine boerderij met ongeveer 5 ha grond verworven. Na twee jaar hard werken was nagenoeg alles naar de voorstelling van de meester omgetoverd. Ook de nieuwe duivenhokken werden perfect geïntegreerd en zo ontstond een schilderachtig geheel, chapeau voor Gerard.

In 1996 kon hij zijn nieuwe domicilie eindelijk betrekken en ook de duiven verhuisden van Nieuw Amsterdam naar Ermerveen, als eerste de vliegduiven, en later, een voor een ook de kwekers.

Een nieuwe maar niet minder succesvolle periode begint!

Er was geen houden meer aan, crack na crack werd in Ermerveen geboren. Nooit eerder was er een hok in Nederland zo dominant aanwezig, zo een suprematie had bijna niemand voor mogelijk gehouden. De tijd was aangebroken van de grote zeges op de eendaagsefond vluchten. Ondertussen waren immers voor deze discipline de npo-vluchten ingericht en op deze specialisatie wilde zich deze combinatie zich voortaan gaan meten. Een deel van deze fantastische winnaars van deze periode willen wij u graag voorstellen:

 „Kleine Dirk“, NL-98-5821416, dit fenomeen zal een eigen chapiter innemen!

„Mister Ermerveen“, NL-98-5821470, 1e Nationale as-duif in  2000 en olympiadeduif in Kaapstad 2001! Hij vloog o.a.: 1e Chimay tegen 10000 duiven; 1e Reims tegen 768 duiven; 3e Hasselt tegen 4422 duiven; 3e Chimay tegen 1828 duiven. „Mister Ermerveen“ is een halfbroer van „Kleine Dirk“ en kleinzoon van de „Beatrixdoffer“. Zijn vader is „Noble Blue“, een zoon van de „Beatrixdoffer“

„Judy“, NL-98-5821399, een dochter van „Gentil“ X „Golden Lady“, een zus dus van  „Kleine Dirk“. Zij is moeder van de Olympiade duif in Lievin 2003 „Ermerveens Hope“

„Yi Min“, NL 98-5821450, ook een zus van „Kleine Dirk“. Zij vloog o.a. een 5e Hasselt tegen 2668 duiven en een 16e Boxtel tegen 3966 duiven. Zij is moeder van de wonderbaarlijke  „Amoré“

Zowel “Yi Min” als “Judy” hebben een zeer korte vliegcarrière omdat Gerard al gauw in de gaten had die hij iets heel bijzonders in handen had.

„Wonder Lady“ NL-99-5971339, een dochter van de fameuze „Zebran“. Zij vloog o.a. de 1e National Orléans tegen 5163 duiven met 30 min. Voorsprong.

„Annelies“ NL-99-5971341, Zus  „Kleine Dirk“. Zij vloog o.a.: 1e Chimay (345 km) tegen 15438 duiven; 2e Troyes (530 km) tegen 13137 duiven; 2e Chimay tegen 10000 duiven; 5e Hasselt (225 km) tegen 4052 duiven; 8e Hasselt tegen 2668 duiven.

„Miss Ermerveen“, NL-99-5971353, een volle zus van „Mister Ermerveen“. Zij vloog de 1e prijs op het npo concours vanaf Troyes tegen 13137 duiven.

„Vita“, NL-00-5063918, zij was 1e olympiadeduif  fond  2003 in Lievin en vloog o.a.: 3e Orléans tegen 5167 duiven; 4e Ablis tegen 1593 duiven; 10e Bergerac (1000 km) tegen 2207 duiven. „Vita“ is een kleinkind van de fameuze „Zebran“, die ook vader van „Lei“ (2e npo concours tegen 7155 Tauben) en de „Wonder Lady“ 1e Orléans tegen 5163 duiven (30 min. voorsprong) is.

„Ermerveens Hope“, NL-00-4728193, Olympiade duif (allround) in Lievin 2003. Hij vloog o.a.: 1e Nationaal Orléans tegen 9188 duiven; 1e Boxtel tegen 2397 duiven; 2e NPO Ablis tegen 13020 duiven; 2e Hannut tegen 4393 duiven; 4e Chimay tegen 1000 duiven; 6e Chimay tegen 4149 duiven. Haar vader is de „Jonker Doffer“ NL-97-2145445, en haar moeder is „Judy“, een zus van „Kleine Dirk“

„Amoré“, NL-00-5063949, Olympiade duif (fond) 2003 in Lievin en 1e nationale as-duif op de eendaagsefond 2002. Zij vloog o.a. 5e Chimay tegen 4149 duiven; 6e NPO Ablis tegen 13022 duiven; 14e NPO Orléans tegen 10825 duiven; 18e NPO Sourdun tegen 13022 duiven. Gekweekt werd zij uit  „Black Power“ X „Yi Min“ (Zus „Kleine Dirk“)

De moderne Prestatieduif

Als hij er nog niet was, zou hij uitgevonden moeten worden! Wie? „Kleine Dirk“, NL-98-5821416 natuurlijk!  Hij is het prototype van de moderne prestatieduif voor de eendaagsefond! Qua type eerder klein met een intelligente blik, een zijdezacht verenkleed en een mordant dat tot aan de grens gaat! Hij heeft een snit van postduiven gefundeerd als nooit tevoren, seriewinnaars op de eendaagsefond! Zijn nakomelingen zorgen in de hele wereld voor prestaties, die men vroeger niet voor mogelijk heeft gehouden. Van 100 – 800 km, altijd gaan ze als favoriet de wedstrijd in en bijna altijd  zijn ze op de afspraak. Met vele duivinnen gaf de „Kleine Dirk“ wereldklasse en hem niet te verkopen, dat was wel de beste beslissing, die Gerard Koopman ooit gemaakt heeft.

Ook op de vluchten was „Kleine Dirk“ een buitengewone vlieger! Naast talrijke eerste prijzen kon hij alleen al 2 nationale (npo) overwinningen op zijn conto bijschrijven. De 1e nationaal Troyes (530 km) tegen bijna 18.000 duiven en de 1e nationaal Bourges (700 km) tegen meer dan 7.000 duiven in afdeling 10!

Niemand minder dan Harm Vredeveld zou bij het bekijken van „Kleine Dirk“, als jonge duif, enthousiast geroepen hebben: „Gerard“, dit kleine doffertje maakt je tot miljonair!“

Toentertijd zeker wat overdreven, maar……

De „Kleine Dirk“ luidde een nieuw tijdperk op de Koopman hokken in! Waren het voorheen hoofdzakelijk de vluchten op de vitesse- en midfondvluchten, waarop de Koopman duiven domineerden, nu wilde Gerard de grote npo vluchten winnen.

Alleen met de allerbeste wilde hij zich meten, te midden van geweldige concurrentie als eerste de finishvlag willen zien, dat was het nieuwe doel! Intussen zijn kinderen klein- en achterklein- van „Kleine Dirk“ verspreidt over de hele wereld stamduiven geworden. Ontelbare winnaars voeren het bloed van deze unieke crack, inderdaad, men kan zeggen dat deze duif geschiedenis heeft geschreven.

2004;

„Het eerste opmerkelijke feit liet  “Adara” optekenen met een 1e prijs vanaf een ingekorte vlucht  i.v.m. slechte weersomstandigheden vanaf Wychen -129 km- tegen 12046 duiven  Dit jarige topduivinnetje vloog verder nog een 18e Sourdun tegen 13426 duiven en een 7e Ablis tegen 10609 duiven. Deze “Adara” NL 03-5343054, is een dochter van “Mister Ermerveen” NL-98-5821470, olympiadeduif in Zuid-Afrika met o.a. een 1e prijs vanaf Chimay tegen 10000 duiven.

Hij is een zoon van “Noble Blue”, een halfbroer van  “Kleine Dirk”. De moeder van „Adara“ is “Young Dream”, NL-005063909, een kopvlieger met o.a. een 9e Orléans, een 15e Ablis, een 20e Boxtel en een 27e Etampes tegen gemiddeld 11755 Tauben. “Young Dream” stamt uit “Kleine Dirk” met  “Lei”, een zus van „Wonder Lady”.

De eerste npo vlucht van de eendaagsefond werd op 22 mei een waar Koopmanfestival.

Vanuit Sourdun moest tegen 13.426 duiven, weliswaar de zege gelaten worden aan de Gebr. Leideman, maar met 10 duiven onder de eerste twaalf beginnend met de 2e prijs kan men zeker van een topresultaat spreken. In het rayon vlogen tegen 1.337 duiven 58 van de 73 ingezette duiven prijs en 44 duiven stonden op de 1e pagina van de uitslag.

Echter in Ermerveen vermoedde men nog niet dat het gedenkwaardig weekend zou worden. Om 9:00 uur waren de 10.609 atleten van de 2e eendaagse npo vlucht in Ablis van start gegaan.  Om 17:18:29 uur bereikt  „Deng Lin`s Favorit”, NL-03-5343024, de thuisbasis in  Ermerveen en maakt de dag perfect met een tweede zege. Het werd echter nog beter! Al  21 seconden later zorgde de NL-03-5343056 voor de dubbele overwinning!  Opnieuw werd het een demonstratie van de Koopman duiven. Plaats 1 en 2 en acht bij de eerste twaalf!  Waarlijk fenomenaal!

De Ablis winnaar „Deng Lin’s Favorit“ is een kruisingproduct van twee nieuwe aankopen. Vader is de „Kleine Engels“ B-01-6153573, een zoon van de broer 1e en  2e prov. Argenton (jaarlingen) van Flor Engels die met “Miss Putte”, een dochter van „Napoli” X “Donker Pancho” van VanHove-Uytterhoeven gekoppeld was. Deze jarige topdoffer vloog in dit jaar ook al de 8e Sourdun tegen 13.426 duiven en een 30e Houdeng tegen 31647 duiven. Waarschijnlijk een crack. De slechts met enkele seconden geklopt vicewinnares, de NL-03-5343056 is een halfzus van  „Mister Ermerveen” (1e nationale as-duif  midfond 2000). Net als deze heeft zij „Noble Blue”, een halfbroer van de stamdoffer „Kleine Dirk” als vader. De vader van “Noble Blue” is de „Beatrixdoffer”, die ook de superkweker bij Günter Prange, de „NL 959″ gaf en een broer van de wereldberoemde „Zitter” is. Toen was de „Beatrixdoffer” aan de „Golden Lady”, de moeder van „Kleine Dirk” gepaard. De moeder van de „056“ is „Amore”, olympiadeduif en 1e nationale as-duif eendaagse fond  2002. Zij stamt van „Black Power” X „Yi Min”.

Dan is er nog „Gerard`s Favorit” NL-03-5343028, een jaarling duivinnetje met tot nog toe de volgende resultaten: 5e St. Ghislain Hornu tegen 13574 duiven; 9e Sourdun tegen 13426 duiven; 18e St. Ghislain Hornu tegen 2046 duiven; 4e Ablis tegen 10608 duiven; 71e Boxtel tegen 5892 duiven, 72e Maaseik tegen 5388 duiven. Haar vader is „De Lorris”, 1e npo Lorris tegen 5256 Tauben. De moeder is „Annelies”, 1e Chimay tegen 15438 duiven; 2e Troyes tegen 13137 duiven; 2e Chimay tegen 10000 duiven; 3e Rethel tegen 1318 duiven; 5e Hasselt tegen 4052 duiven en 8e Hasselt tegen 2668 duiven. „Annelies” stamt uit de olympiade duif „Gentil” met de „Golden Lady” (Ouders “Kleine Dirk”).

Een andere jarige doffer met potentieel is de NL-03-5342998 met de 5e Sourdun tegen 13426 duiven en 10e  Ablis tegen 10609 duiven. Hij stamt uit een zoon van „Kleine Dirk” X „Miss Ermerveen”. Zijn moeder is een dochter van „Fiera” (broer “kleine Dirk”), die door pure topprestaties zijn weg naar het kweekhok vond. O.a. won hij  1e Troyes tegen 17883 duiven; 1e Bourges tegen 7155 duiven; 2e Lommel tegen 3612 duiven; 4e Boxtel tegen 10093 duiven en 6e Chimay tegen 16309 duiven. De „Fiera” was toen met  „Amira” gepaard.

Autowinnaar van Le Mans!

Het was de eerste grote nationale confrontatie op de eendaagse fond met een deelname van meer dan 120000 duiven! De dubbele overwinning ging naar Kees Bosua, maar de 3e prijs van het hele concours werd zeker gesteld door het team Koopman. Haar jaarling doffer, „Magic Man“ de NL-04-5430805, moest echter 175 km verder vliegen dan de beide winnaars! In regio noord, tegen 15252 duiven, bracht het wel de triomfale overwinning met de hoofdprijs, een auto! Ook de 12e en 13e prijs gingen deze dag naar Ermerveen ze klokten hiermee nationaal de snelste serie 3

Hierbij enige highlights uit het jaar 2007:

„Doran“, NL-05-5533117, NPO winnaar tegen 9670 duiven vanuit  Orléans Saran. Hiervoor vloog hij o.a. 21/13.008 dvn; 58/5737 dvn; 159/15.431 dvn; 118/10.512 dvn. Zijn vader is „Mr. Expensive“, een broer van „Den Dromer“ van De Rauw-Sablon. De moeder van „Doran“ is een pure Koopman duif via  Marijke Vink, de „Marijke“ NL-04-2031628, is een dochter van „Aladin“ uit  „Kleine Dirk“ met „Farah Diba“ uit „Tips“ X „Gesch. Kannibaaltje“

„Zina“ NL-06-1597157

Zij vloog de 2e NPO vanaf Chantilly tegen 13.008 duiven en de 9e npo vanaf  Orléans tegen 8.670 duiven. Haar ouders zijn: vader „Deng Lin`s Favourit“ NL-03-5343024 met een 1e Ablis tegen 10.609 dvn., een 8e Sourdun tegen 13.426 dvn., een 30e Houdeng tegen 31.647 dvn., een 18e Morlincourt tegen 2.228 dvn., en een 125e St. Ghislain Hornu tegen 13574 dvn.; moeder: „Annelies“ NL-99-5971341. Klasseringen  „Annelies“: 1e Chimay tegen 15.438 dvn.; 2e Troyes tegen 13.174 dvn.; 2e Chimay tegen 10.001 dvn. 5e Hasselt tegen 4.052 dvn. En een 3e Rethel tegen 1.318 dvn.

Dit resulteerde voor Zina in 2007 in de titel 2e nationale as-duif eendaagse fond.

Het seizoen 2008:

Ook het seizoen werd weer met uitzonderlinge resultaten bekroond!

„Daydream“, NL-07-5724626. Dit heerlijke kras duivinnetje won de 1e prijs npo Ablis tegen 8.519 duiven! „Daydream“ is een dochter van “Cassius“ NL-02-2373002, welke een inteeltprodukt is van „Kleine Dirk“ met zijn zus „Annelies“.

De moeder van „Daydream“ is „Miss Mookhoek“, NL-04-2031763, uit het stamkoppel van Marijke Vink (Tips X Geschelpt Kannibaaltje).

Abelle“, NL-06-1597330 glansde met een 2e concours op de npo vlucht  Chantilly tegen 12.742 duiven. Hiervoor had ze o.a. al de 17e Orléans tegen 9.670 duiven, de 1e Duffel tegen 410 duiven, de 22e Duffel tegen 7.061 duiven en de 107e vanaf  Pommeroeul tegen 11.716 duiven gevlogen.

De vader van „Abelle“ is „Malcolm“, een zoon van „Ermerveen`s Hope“ met „Young Dream“, een super vlieg- en kweekduif uit „Kleine Dirk“ X „Lei“. Moeder van  „Abelle“ is „Hebberecht 941“, B-05-4391941

Bron  o. a.  ‘Pipa’ & website Gerard Koopman

Heeft u een vraag? Neem direct contact op
Scroll naar boven